nov 5, 2021
868 Views
Komentáre vypnuté na Urobte si v domácnosti miesto na relax: Ako zariadiť spálňu tak, aby ste z nej vyťažili maximum?

Urobte si v domácnosti miesto na relax: Ako zariadiť spálňu tak, aby ste z nej vyťažili maximum?

Written by

Ak sa chcete vo svojej domácnosti cítiť dobre, mali by ste si posvietiť na výber nábytku. Na čo by ste si mali dať špeciálny pozor?

Vstávate ráno oddýchnutí a plní energie alebo riešite únavu a vyčerpanie? Možno je čas prehodnotiť zariadenie spálne a usporiadanie nábytku. Podľa tradičného čínskeho učenia feng shui by manželská posteľ mala byť umiestnená čelom k stene. Miestnosť, v ktorej spíte, by mala byť dostatočne vzdušná, priestor by nemal byť zbytočne preplnený nábytkom. Avšak, nezabúdajte na jednotlivé kúsky, ktoré do spálne patria. Štýlový nábytok vo forme nočných stolíkov po oboch stranách postele, by rozhodne nemal chýbať.  Ďalšou praktickou výbavou sú skrine, dnes ich nájdete v množstve efektných prevedení. Ak uprednostňujete šatník a rôzne vstavané skrine, v spálni vám postačí aj menší kus nábytku. Komoda do detskej izby je skvelým riešením nielen v izbe vašich ratolestí, ale aj v spálni.

S farbami to nepreháňajte

O farbách platí podobné pravidlo ako o nábytku – čím menej pestrosti, tým lepšie. Ak nemáte vyskúšané, ako na vás pôsobia jasnejšie odtiene, vyhnite sa pestrým farbám a zvoľte skôr jemné tóny. Spálňa by mala byť zahalená skôr v chladnejších odtieňoch, ktoré podporujú efektívny odpočinok. Pozor si dajte aj na výber osvetlenia. Ak chcete, aby na vás spálňa pôsobila upokojujúco a príjemne, stavte na niekoľko stupňov osvetlenia. Stropné svietidlo neumiestňujte priamo nad posteľ, skúste zvoliť iné miesto. Osvetlenie ešte doplňte väčšími lampami a sviečkami.

Spálňa nie je druhá obývačka

Vaša spálňa, v ktorej si chcete dostatočne oddýchnuť, by mala byť miestom bez elektronickej výbavy, nerobte z nej pri zariaďovaní druhú obývačku. Nenoste si do spálne ani prácu, či už je to kôš s nevyžehlenou bielizňou alebo notebook. Možno by ste to nepovedali, no aj takéto zdanlivé drobnosti majú veľký vplyv na váš odpočinok a oddych ako taký. Nepodceňujte preto výber nábytku i doplnkov a vytvorte si v spálni dokonalý komfort, ktorý sa pozitívne premietne do celého vášho života.

 

Article Categories:
Ako na domácnosť