mar 6, 2017
2072 Views
Komentáre vypnuté na Záhradné chatky sú investíciou domova

Záhradné chatky sú investíciou domova

Written by

Môžete ich využiť či už ako sklad záhradného náradia až po miesto na letný odpočinok, dokonca si v nej môžete spríjemniť voľný víkend. Záhradné chatky majú široké využitie.

Svoj úkryt pred zlým počasím a nevhodným ročným obdobím si v záhradnej chatke môžu nájsť záhradné elektrospotrebiče, napríklad kosačka na trávu či motorová píla.

Aké sú možnosti využitia záhradných chatiek?

Záhradné chatky taktiež môžu byť viac než len jednoduchou rodinnou kôlňou na odkladanie náradia. Dnes už máte k dispozícií rôzne typy záhradných chatiek v podobe domčekov. Mnohé z týchto domčekov sú dokonca vybavené oknami  alebo verandou.  Majú sprístupnený prívod vody a elektrického prúdu. V jari a najmä lete dokážu poskytnúť pohodlie a odpočinok pre celú rodinu. Čo môže byť menšou nevýhodou záhradných chatiek, je to že neslúžia na trvalé používanie. Záleží len na vás na aký účel, by ste chceli takúto chatku využiť vy.

Aký by mal byť vzhľad záhradnej chatky?

Vzhľad vašej chatky samozrejme závisí podľa vašich predstáv. Všetky záhradné chatky sa vyrábajú z dreva a práve tento materiál si môžete akokoľvek vylepšiť, napríklad výberom špecifického laku, tak si môžete zvoliť vami vyhovujúcu farbu a taktiež lesk. Drevo je perfektným záhradným materiálom a k tomu pôsobí veľmi elegantným dojmom, v žiadnom prípade nie rušivým. Ak sa budete o drevo správne starať, docielite tým okrem pekného vzhľadu aj dlhú životnosť vašej záhradnej chatky, zaručene nebudete musieť riešiť jej náhradu už o niekoľko rokov Hoci bude chatka neustále počas roka vystavovaná prírodným živlom, môžete zabezpečiť jej krásny vzhľad.  Samostatne si môžete vybrať farbu,  napríklad chatky určené pre dospelých môžu mať neutrálnejšie zafarbene, zatiaľ čo chatky pre deti môžu mať aj hravé až extravagantné farby, ktoré sa im bude zaručene páčiť.

Aká je možnosť využitia v zime?

Ak chcete vašu záhradnú chatku naplno využívať aj počas zimy, musíte pouvažovať o priamych vykurovacích telesách. V inom prípade vám vystačia 1-2 radiátory s transformátormi a časovými spínačmi. Samozrejmosťou by už mali byť dvojité okná a izolácia polystyrénom. Na podlahovú a stenovú izoláciu sa hodí polystyrén o hrúbke 50 milimetrov. Pre tých čo sa obávajú zimy sa doporučuje vložiť medzi panely preglejku hrubú vrstvu plsti (aspoň 75 milimetrov).

 

Article Categories:
Ako na dom a zahradu